China a atacat mai multe sisteme militare ale Statelor Unite cu un malware care poate da peste cap operațiunile armatei americane

Data publicării:
Elicopter de la baza militară a armatei Statelor Unite din Guam
Folosind acest malware, China ar putea lăsa bazele militare americane fără acces la electricitate, apă și telecomunicații. Foto: Profimedia Images

Oficialii americani au descoperit un malware chinezesc care a infiltrat mai multe sisteme militare și care, spre deosebire de alte atacuri, nu este menit doar să spioneze operațiunile armatei Statelor Unite, ci și să le perturbe, potrivit The New York Times.

Atacurile au ieșit la iveală în luna mai după ce Microsoft a identificat codul dăunător în programul de telecomunicații din Guam, acolo unde SUA operează baza miliară Andersen a Forțelor Aeriene americane.

Oficialii americani au spus pentru NYT că investigațiile au fost demarate cu luni de zile înainte și că malware-ul a infiltrat sisteme militare americane din toată țara și din străinătate.

Baza militară a armatei Statelor Unite din Guam
Malware-ul a infiltrat sisteme militare americane din toată țara și din străinătate. Foto: Profimedia Images

Atacurile cibernetice din trecut au avut ca obiectiv monitorizarea operațiunilor Statelor Unite, potrivit experților.

„China rămâne fermă și hotărâtă să se infiltreze în guvernele, companiile și infrastructura noastră critică”, a spus luna trecută George Barnes, director adjunct al Agenției Naționale de Securitate, în cadrul summitului de spionaj și securitate națională.

Acum, experții spun că acest nou malware are capacitatea de a perturba operațiunile militare și civile ale Statelor Unite, scrie Insider. Rob Joyce, directorul de securitate cibernetică al Agenției Naționale de Securitate, a spus că acest folosirea acestui malware este foarte îngrijorătoare.

Baza militară Andersen a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Guam
Acest nou malware are capacitatea de a perturba operațiunile militare și civile ale Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Folosind acest program, China ar putea lăsa bazele militare americane fără acces la electricitate, apă și telecomunicații, putând chiar să afecteze locuințele personale și întreprinderile din toată țara.

Potrivit experților citați de NYT, nu se știe nici măcar dacă guvernul chinez este conștient de acest malware sau cât de bine funcționează software-ul rău intenționat.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, ar fi ridicat problema activităților de hacking desfășurate de chinezi la o întâlnire pe care a avut-o luna trecută cu diplomați din China, potrivit CNN.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri