Compania Moderna anunță un „preț de pandemie” pentru vaccinul său anti-COVID

Data publicării:
un medic prezinta o mostra dintr-un vaccin anti-covid
Foto: Getty Images

Compania farmaceutică americană Moderna, care a început ultima fază a testării viitorului său vaccin împotriva COVID-19, a anunțat că acesta va avea un „preţ de pandemie”, care va depinde și de volumele solicitate de fiecare ţară, relatează Agerpres.

„Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi, pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată”, a promis într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel, citat de agenția EFE.

Preţul va fi mai redus pentru acele ţări care solicită volume mari de vaccin, iar pentru o comandă „mică”, adică de ordinul a câteva milioane de doze, preţul va fi undeva între 32 şi 37 de dolari, potrivit companiei.

Acest preţ este superior celui de 19,5 dolari avansat de o altă companie farmaceutică americană, Pfizer, pentru vaccinul pe care aceasta îl dezvoltă împreună cu societatea germană BioNTech şi care, la fel ca în cazul vaccinului Moderna, se află la începutul fazei a treia de testare, ultima etapă a testelor clinice menite să certifice eficacitatea şi siguranţa administrării vaccinului.

Guvernul american a dublat luna trecută investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, suplimentând cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri