Coronavirus. Între 100.000 și 200.000 de americani ar putea muri, avertizează expertul guvernului

Data publicării:
Dr. Anthony Fauci
Dr. Anthony Fauci Foto: GettyImages

Pandemia de coronavirus ar putea ucide între 100.000 și 200.000 de americani, a avertizat duminică dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase. 

Expertul guvernamental, unul dintre membrii importanți ei echipei președintelui Donald Trump care se ocupă de criza legată de Covid-19, a declarat la CNN că milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus. „Nu vreau să spun că se va întâmpla chiar așa, lucrurile sunt într-o continuă dinamică și te poți înșela foarte ușor”, a adăugat dr. Fauci.

Până duminică dimineață, în Statele Unite se înregistraseră în jur de 125.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și peste 2.200 de decese. În două zile, numărul deceselor s-a dublat în SUA.

New York, New Jersey și Connecticut sunt printre cele mai afectate regiuni din SUA. Cu toate acestea, președintele Donald Trump a decis să nu impună o carantină strictă în aceste state. Autoritățile au formulat doar recomandări în ceea ce privește limitarea deplasărilor.

Anthony Fauci a declarat că președintele a luat această decizie după „discuții foarte intense” avute în cursul nopții la Casa Albă.  Este important să nu aplicăm măsuri care ar crea o situație și mai dificilă, a explicat Fauci. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri