Doi mari producători de carne din SUA, investigați pentru a afla dacă folosesc copii migranţi la curăţarea abatoarelor

Data publicării:
anunt angajare in sua pe peretele unei fabrici
Una din companiile bănuite că exploatează copiii migranților. Foto: Profimedia

Departamentul Muncii din Statele Unite a deschis investigaţii asupra a doi producători de carne, Tyson Foods şi Perdue Farms, pentru a stabili dacă au folosit copii migranţi la curăţarea abatoarelor.

Departamentul Muncii a deschis investigaţiile după ce un articol din revista New York Times de săptămâna aceasta a arătat că astfel de copii migranţi lucrează în ture de noapte pentru contractori, în fabricile companiilor de pe coasta de est a Virginiei.

Reuters, care a preluat articolul NYT, nu a putut verifica în mod independent detaliile articolului, scrie News.ro.

Departamentul Muncii şi Tyson Foods nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. Un purtător de cuvânt al Perdue a declarat că aceasta nu a fost informată cu privire la investigaţie, dar plănuieşte să coopereze pe deplin cu orice anchetă guvernamentală în această chestiune.

„Efectuăm un audit cuprinzător, de către terţi, privind procedurile de prevenire şi protecţie a muncii copiilor, inclusiv un audit de conformitate al contractorilor”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Purdue.

Departamentul Muncii a deschis, de asemenea, investigaţii asupra Fayette Industrial şi QSI, care desfăşoară servicii de curăţenie pentru Perdue şi, respectiv, Tyson, a spus ziarul.

QSI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Fayette Industrial nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

În aprilie, administraţia Biden a trimis o scrisoare companiilor din sectorul cărnii, între care Tyson şi Perdue, cerându-le să-şi examineze lanţurile de aprovizionare pentru dovezi ale muncii copiilor.

Scrisoarea a făcut parte dintr-un efort al mai multor agenţii, conduse de Departamentul Muncii, de a reduce utilizarea muncii ilegale a copiilor în toate sectoarele.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri