Sari la conținut

Trump i-a făcut mincinoși pe cei de la CNN la o întâlnire unde voia să se împace cu presa

Președintele ales Donald Trump a declarat luni, în fața a 25 de directori de televiziuni, că își dorește o relație „cordialăși „productivăcu presa, însă are în continuare câteva nemulțumiri, potrivit unei surse citate de politico.com.

trump getty

Foto: Gulliver/Getty Images

Întâlnirea a început cu plângeri împotriva „presei necinstite” și a dat drept exemple negative pe CNN și NBC News. De asemenea, a amintit și de fotografiile cu el pe care NBC le-a folosit și pe care le consideră „ofensatoare”.

New York Post a descris întâlnirea ca fiind incendiară. În materialul de pe New York Post scrie că Trump i-a numit pe jurnaliștii de la CNN „mincinoși”, spunându-le că ar trebui să le fie rușine”.

Sursa citată de politico.com a spus că în timpul discuțiilor, Trump a vorbit și despre posibilitatea refacerii relației tumultoase dintre președintele ales și media, precizând că tot ce își dorește este „corectitudine”. Întrebat cum definește termenul de corectitudine, Trump a răspuns că prin „adevăr”. Însă, în afară de câteva momente de ceartă de la începutul întâlnirii, sursa a spus că discuțiile au fost concrete.

Trump a declarat că este timpul ca cineva din armată să ocupe poziția de ministru al Apărării și a menționat că Mitt Romney își dorește cu ardoare să devină secretar de stat.

A comparat situația din Siria cu Holocaustul și s-a arătat entuziasmat după întâlnirea cu Barack Obama de la Casa Albă, precizând că după au vorbit la telefon de cel puțin două ori.