Drame familiale după decizia lui Trump de a închide graniţele pentru musulmani

Data publicării:
familii trump

Decizia lui Donald Trump de a închide graniţele Statelor Unite pentru cetăţeni musulmani a generat, dincolo de critici şi proteste, adevărate drame familiale. Rude stabilite legal în America sunt împiedicate acum să-i primească pe cei dragi, iar un soţ şi o soţie sunt ţinuţi departe unul de celălalt.

Sohail şi Solmaz s-au cunoscut la Teheran acum un an şi jumătate. El este cetăţean american, ea este iraniană. S-au căsătorit în ianuarie anul trecut şi au locuit până acum în Emiratele Arabe Unite, unde el fusese detaşat cu serviciul. Urmau să se mute în America. Procesul de obţinere a vizei pentru ea ajunsese la ultimul pas, interviul. Dar acesta a fost anulat în ultima clipă, imediat după ce administraţia de la Casa Albă a introdus o interdicţie de călătorie pentru cetăţenii din şapte ţări preponderent musulmane, printre care şi Iran.

Sohail, cetăţean american: „Aşteptăm să mai treacă timpul poate situaţia se va clarifica. Poate vom primi un răspuns. Eu ar trebui să mă întorc (în SUA, n.red.), am avion duminică, dar poate reuşesc să mai stau aici.”

Soţia lui va fi nevoită să rămână singură în Abu Dhabi sau să se întoarcă în Iran. Singura certitudine este că deocamdată nu poate pleca în Statele Unite pentru a începe o nouă viaţă alături de soţul ei.

Solmaz, soţia lui Sohail: „Mă doare sufletul...”

O familie de sirieni din Pennsylvania trece prin aceleaşi îngrijorări. Rudele din ţara natală primiseră dreptul de rezidenţă în Statele Unite şi urmau să ajungă la sfârşitul săptămânii trecute. Au fost întorşi din drum chiar pe aeroportul din Philadelphia.

Oamenii au fost îmbarcaţi în primul avion spre Damasc. Ironia sorţii face ca rudele lor din America să-l fi votat tocmai pe Donald Trump la alegerile din noiembrie.

„Înţelegem că vrea să protejeze America şi noi suntem total de acord cu el în această privinţă. Dar unde îţi este latura umană, cum poţi să trimiţi pe cineva înapoi într-o zonă de război?”, spun oamenii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri