Încă o premieră în istoria SUA: „second gentleman”. Cine este Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris

Data publicării:
Cine este Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris
Cine este Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris. Foto: GettyImages

După ce Hamala Harris a devenit prima femeie care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA, America are parte de o nouă premieră: „second gentleman”, sau „al doilea domn”. Este vorba despre soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, care are, începând de azi, și un cont oficial de Twitter.

Soțiile foștilor vicepreședinți ai SUA de până acum erau cunsoscute drept „second lady”, sau „a doua doamnă” a țării, în timp ce titlul de „prima doamnă” îi revine soției președintelui american.

Emhoff, un avocat din domeniul industriei divertismentului, s-a căsătorit cu Harris în 2014, când ea era procurorul general al Californiei. Harris este mama vitregă a celor doi copii adulți ai lui Emhoff, Cole și Ella, care îi spun „Momala” (combinație între „mama” și „Kamala”).

Sprijinul lui Emoff pentru Harris de-a lungul carierei sale a fost remarcabil, în special în timpul candidaturii lui Harris, relatează CNN.

Emoff a rămas în afara luminii reflectoarelor în cea mai mare parte a campaniei electorale. E a declarat pentru GQ Magazine despre noul său rol: „Sunt primul al doilea domn”, dar nu vreau să fiu ultimul”.

Am un simț al responsabilității tot mai mare. Știu că nu am fi ajuns aici fără sprijinul atâtor oameni - familie, prieteni și nu numai. Vă mulțumim pentru că ați fost de partea noastră”, a scris el pe Twitter la începutul acestei săptămâni.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri