Mister total în jurul unui jaf, în SUA. Hoții au furat 30 de milioane de dolari din sediul celei mai mari firme de securitate din lume

Data actualizării: Data publicării:
o femeie se uita pe monitoare de supraveghere
Hoții au într-o unitate securizată a celei mai mari firme de securitate din lume.

Mister total în Statele Unite, după unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Los Angelesului. În duminica Paștelui catolic, hoții au furat 30 de milioane de dolari dintr-o unitate securizată a celei mai mari firme de securitate din lume, iar Poliția nu are nici cea mai vagă idee cum au reușit acest lucru.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Sunt foarte puține informații despre cum au reușit hoții să pătrundă în clădire - o unitate a unei firme specializate în securitate de lângă Los Angeles, în care erau depozitați banii foarte multor companii locale.

Modul de operare seamănă cu unul rupt din filmele Misiune: Imposibilă. Poliția nu are niciun indiciu până în acest moment, și a cerut ajutorul FBI-ului. Asta, pentru că forțele de ordine nu cunosc nici modul în care hoții au intrat în clădire, nici cum au evitat sistemele de alarmă, și nici cum au deschis seiful fără să lase niciun fel de urmă.

Este unul dintre cele mai misterioase jafuri din istoria orașului, și unul dintre cele mai mari ca valoare. Hoții au plecat cu 30 de milioane de dolari.

O teorie este că infractorii au pătruns prin acoperișul clădirii, dar asta tot nu explică modul în care au ajuns la seif. Jaful este cu atât mai surprinzător cu cât a avut loc într-o clădire foarte bine securizată, a unei firme specializate. Și nu orice fel de firmă - GardaWorld este cea mai mare companie privată de securitate din lume. Agenții ei de securitate au activat și în Afganistan, în timpul războiului, iar majoritatea sunt veterani ai armatei Statelor Unite.

Cel mai mare jaf din istoria Los Angeles a avut loc acum aproape doi ani, când hoții au furat 100 de milioane de dolari dintr-o mașină securizată. Autorii nu au fost prinși nici până acum.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri