Video VIDEO. Misterul străduței din San Francisco pe care zilnic se formează ambuteiaje cu mașini autonome

Data actualizării: Data publicării:
masini
Pe o străduță care se înfundă se înghesuie zi de zi un șir de mașini autonome fără șofer. Foto: Captură video

O scenă amuzantă a intrigat câțiva rezidenți din San Francisco și, apoi, internetul: pe o străduță care se înfundă se înghesuie zi de zi un șir de mașini autonome fără șofer. Care să fie misterul acestui ambuteiaj?

În ultimul deceniu, compania Waymo și-a testat automobilele autonome în San Francisco. Dar o recentă schimbare a rutei a făcut ca multe dintre aceste mașini să intre pe o străduță care se înfundă, făcându-i pe locuitorii de acolo să se întrebe ce se întâmplă.

O echipă a televiziunii CBS a vizitat recent străduța ca să vadă de ce se înghesuie pe ea atâtea mașini autonome, de ce fac ocol ca apoi să iasă la drum și să o ia din nou la dreapta.

Și nu doar mașinile Waymo vizitează intrarea: un rezident a declarat că s-a întâmplat ca 50 de vehicule autonome să apară într-o singură zi, uneori chiar și la fiecare cinci minute, făcând un zgomot deranjant.

Când echipa CBS s-a aflat la fața locului, a filmat mai multe mașini cum vin simultan după care au așteptat în rând ca fiecare să efectueze o întoarcere în 3 mișcări, înainte de a ieși pe același drum. Unii localnici s-au apropiat chiar de șoferii de siguranță umani din mașini și i-au întrebat ce li s-a cășunat pe strada lor. Însă aceștia sunt la fel de nedumeriți: ei le spun localnicilor că mașina pare să fie programată în acest fel și că, în calitate de șofer de siguranță, trebuie să stea în spatele volanului și să meargă acolo unde automobilul îi duce.

Elon Musk, care a introdus în noile Tesla o serie de caracteristici de asistență pentru șofer, dar care e extrem de sceptic în ceea ce privește mașinile autonome, a răspuns pe Twitter la situația bizară cu un simplu: „Haha”.

Un purtător de cuvânt Waymo a declarat postului BBC că vehiculele fac ocazional o ocolire ca răspuns la prezența uneia dintre așa-numitele „străzi lente” ale orașului, concepute pentru a reduce traficul în unele zone rezidențiale, adăugând: „șoferul Waymo respecta aceleași reguli de drum pe care trebuie să le urmeze orice mașină.”

Însă pare straniu că, în ciuda abundenței străzilor din San Francisco, atât de multe vehicule autonome continuă să facă ambuteiaj pe această stradă specială. „Cu siguranță că explorează ei ceva pe bucățica asta de pământ”, a declarat amuzat un rezident.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri