„Nu avem timp de pierdut”. Joe Biden anunță un plan de relansare pentru populație și companii în valoare de 1,9 trilioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden, în favoarea unei graniţe deschise între Marea Britanie şi Irlanda
Președintele ales al SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia

Președintele ales al SUA, Joe Biden a dezvăluit un plan de relansare economică în valoare de 1,9 trilioane de dolari (1,56 trilioane de euro) pentru economia americantă afectată grav de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

Planul, care urmează să fie aprobat de Congres, include 1 trilion de dolari ca ajutor direct pentru populație, fiecare american urmând să primească 1.400 de dolari.

Planul mai include 415 miliarde de dolari pentru combaterea virusului și 440 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici.

Nu avem timp de pierdut. Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum”, a spus Biden.

Vedem o criză profundă a suferinței. Este în joc chiar sănătatea națiunii noastre”, a adăugat el.

Vor fi poticniri pe parcurs, dar voi fi întotdeauna sincer atât în privința progreselor pe care le facem, cât și în privința eșecurilor cu care ne vom confrunta”, a mai spus Biden.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali.

Vrem să avansăm cât mai repede posibil, a spus un înalt responsabil al echipei lui Joe Biden.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri