Galerie Foto O familie și-a pierdut 4 copii în inundațiile devastatoare din Kentucky: „Pur și simplu apa i-a măturat din brațele părinților”

Data actualizării: Data publicării:
patinti imbratisati plang pe pajiste in timp ce fiul se uita la ei
Inundații devastatoare în Kentucky Foto: Profimedia Images

Inundațiile devastatoare din statul american Kentucky, soldate deja cu cel puțin 25 de morți, provoacă drame îngrozitoare: o familie și-a pierdut patru copii. Micuții, cu vârste între 2 și 8 ani, le-au fost pur și simplu smulși din brate părinților de forța apelor, a povestit o rudă.

Inundații devastatoare în Kentucky Foto: Profimedia Images
Inundații devastatoare în Kentucky Foto: Profimedia Images

Patru dintre copiii care au fost găsiți morți în comitatul Knott în urma inundațiilor din estul statului Kentucky erau frați, a confirmat pentru CNN mătușa lor, Brandi Smith, sora mamei copiilor.

Chance avea 2 ani, Nevaeh - 4 ani, Riley Jr. - 6 ani, iar Madison - 8 ani.

Familia locuia într-o rulotă, care a fost inundată rapid de apă, iar părinții au fost nevoiți să-și ia copiii și să se adăpostească sus, pe plafon.

„Îi țineau bine, dar apa a năvălit atât de puternic, încât i-a luat cu ea. I-a smuls din brațele lor”, a povestit Brandi Smith care a stat de vorbă sora ei. „Erau niște copii adorabili, amuzanți”, spune îndurerată mătușa.

Părinții au fost salvați după mai multe ore și chiar dacă fizic sunt bine, sunt încă în stare de șoc.

Autoritățile au găsit cadavrele a doi dintre copii joi, iar ceilalți doi au fost descoperiți vineri.

„Noaptea trecută, pe la 12:30, am stat în hol și am plâns o oră”, a mărturisit un șerif din Kentucky.

Un coșmar care continuă

Toate serviciile de urgenţă, inclusiv Garda Naţională, poliţia şi forţe de sprijin din statele vecine sunt mobilizate pentru a veni în ajutorul victimelor celor mai grave inundaţii suferite de Kentucky în istoria recentă.

În unele zone au căzut peste 200 de litri pe metru pătrat, în 24 de ore. Casele au fost luate de ape sau inundate până la acoperiș. Mulţi locuitori s-au refugiat pe acoperişurile caselor, ca să fie salvaţi.

Ploi torenţiale au căzut în estul statului american în cursul nopţii de miercuri spre joi, transformând drumurile în râuri care au curenți puternici şi forţând locuitorii să se refugieze pe acoperişurile caselor în aşteptarea echipajelor de salvare. Zeci de persoane au fost evacuate pe cale aeriană şi alte câteva sute cu ajutorul bărcilor. Vestea proastă este că în zonă se anunță din nou ploi în zilele următoare, iar alerta de inundații este menținută în continuare.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, crede că numărul deceselor va fi în final mult mai mare. „Va fi din ce în ce mai rău. Cred că vom tot actualiza bilanțul, poate chiar și în următoarele săptămâni. Sunt încă atât de mulți oameni care nu au fost găsiți. Iar în această zonă (estul statului), este greu să stabilim câte persoane sunt dispărute”, a declarat el într-o intervenție la CNN.

Odată cu încălzirea planetei provocată de activităţile umane, atmosfera Pământului conţine mai mulţi vapori de apă, crescând riscurile de producere a unor episoade de precipitaţii puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceste ploi, asociate cu alţi factori legaţi mai ales de amenajarea teritoriului, favorizează inundaţiile.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri