Sari la conținut

Politician american: Dumnezeu poluează

Dumnezeu este un poluator”, aceasta este replica care a aruncat în aer o conferință despre protejarea apei și a aerului, în ciuda propunerii de tăiere a fondurilor Agenției de Protecție a Mediului din SUA.

Afirmația a fost făcută de congressman-ul Scott Perry, la o întâlnire cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu cu privire poluarea aerului din golful Chesapeake, relatează presa americană.

El a fost întrebat dacă susține ideea președintelui Donald Trump de a tăia fondurile Agenției de Protecție a Mediului, însă nu a dat un răspuns direct. În schimb, a făcut o declarație care a stârnit și mai multă nemulțumire.

Pădurile asigură o anumită cantitate de nitrați și fosfați în Golful Chesapeake”, a spus politicianul.

Scott Perry a continuat și a vorbit despre strategia cu privire la golful din statul Virginia, menționând că unii „contravenienți” au fost lipsiți de responsabilitate.

Unii contravenienți - dacă sunteți spirituali și credeți în Dumnezeu - unul dintre ei e Dumnezeu, pentru că pădurile furnizează o anumită cantitate de nitriți și fosfați în golf”, a declarat politicianul republican.

Mulțimea aflată în sală a izbucnit nemulțumită, în timp ce un preot aflat la discuții a spus că, în mod natural aceste procese chimice au loc, însă problema majoră o reprezintă îngrășămintele și produsele chimice.

Congressman-ul are o poziție cel puțin asemănătoare cu a președintelui Donald Trump. În timpul campaniei electorale, el a spus că nu crede în schimbările climatice realizate de om şi a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pentru că nu este benefic afacerilor americane.