Primul membru al Congresului american mort de Covid-19. Republicanul Luke Letlow avea 41 de ani și urma să depună jurământul duminică

Data publicării:
Luke Letlow
Luke Letlow

Un parlamentar de Louisiana a murit marți după ce a fost infectat cu coronavirus, el fiind primul membru al Congresului american mort de această boală în Statele Unite, relatează miercuri France Presse.

Republicanul Luke Letlow în vârstă de 41 de ani fusese ales în districtul 5 din statul Louisiana (sud) şi urma să depună jurământul duminică.

Guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, i-a anunţat moartea pe Twitter: "Cu inimă grea, FirstLadyOfLA (Prima Doamnă a Lousianei) şi cu mine transmitem condoleanţe familiei deputatului ales Luke Letlow, decedat după ce s-a luptat cu COVID-19".

Steagurile vor fi coborâte în bernă în ziua înmormântării lui Letlow, care şi-a lăsat în doliu soţia şi doi copii mici.

În 18 decembrie, parlamentarul anunțase că a fost confirmat pozitiv după ce s-a testat și că este acasă, în carantină acasă. Trei zile mai târziu a fost internat în spital, scrie Agerpres.

Statele Unite au înregistrat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în ultimele luni. Luni seară, ţara a înregistrat 19,5 milioane de cazuri şi 337.918 decese, de departe cel mai grav bilanţ din lume. În 24 de ore, s-au înregistrat 3.223 de morţi în plus (+1%).  

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri