Senatoarea democrată Kamala Harris s-a retras din cursa pentru președinția SUA: „Nu sunt miliardară”

Data publicării:
Democratic Presidential Candidates Participate In Debate In Atlanta, Georgia
Kamala Harris Foto: GettyImages

Senatoarea democrată Kamala Harris a anunțat marți că se retrage din cursa internă a Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii la alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2020, relatează CNN, citată de Mediafax.

Ea și-a anunțat marți echipa de campanie în legătură cu această decizie și, ulterior, a trimis un e-mail către mai mulți simpatizanți ai săi. „Am analizat situația din fiecare unghi, iar în ultimele câteva zile am luat una dintre cele mai dificile decizii din viața mea”, a scris ea în mesaj.

Senatoarea a recunoscut în e-mail că motivele care au determinat-o să ia această decizie sunt de ordin financiar.

Campania mea pentru alegerile prezidențiale pur și simplu nu are resursele financiare de care avem nevoie pentru a continua. Nu sunt miliardară. Nu îmi pot finanța propria campanie. Iar pe măsură ce campania avansează, a devenit din ce în ce mai greu să strângem banii de care avem nevoie pentru a putea concura”, a mai scris Harris.

CNN notează că Harris a avut un început de campanie promițător, mai ales după o confruntare în iunie, în timpul unei dezbateri a Partidului Democrat, cu fostul vicepreședinte Joe Biden pe tema sistemului de învățământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri