SUA fac apel la Turcia „să dea dovadă de reţinere” în Siria, după ce armata a ucis mai mulți civili

Data actualizării: Data publicării:
bombardament
Foto: Guliver/GettyImages

Statele Unite ale Americii (SUA) au făcut apel la aliatul lor Turcia „să dea dovadă de reţinere'' în Siria, unde au intrat duminică militari turci, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

bombardament
Foto: Guliver/GettyImages

„Facem apel la Turcia să dea dovadă de reţinere, să se asigure că operaţiunile sale militare sunt pe o rază de acţiune şi de o durată limitate şi să evite în mod riguros orice victimă civilă”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

Opt civili au fost ucişi duminică în loviturile aviaţiei turce în enclava siriană Afrin (nord), au indicat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) şi un purtător de cuvânt al forţelor kurde care controlează zona, relatează AFP.

În comunicat se precizează că secretarul de stat american, Rex Tillerson, a discutat la telefon sâmbătă cu omologii săi din Turcia şi Rusia, exprimându-şi preocuparea în legătură cu situaţia creată ca urmare a operaţiunii Ankarei în nordul Siriei.

Duminică, în nordul Siriei au intrat militari turci, în cea de-a doua zi a unei ofensive lansate de către Ankara împotriva miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare a poporului).

Ofensiva turcă, denumită „Ramura de măslin”, riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Washington: SUA susţin de fapt o coaliţie arabo-kurdă, din care fac parte YPG, pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri