Sari la conținut

Trump interzice persoanelor transgen să se înroleze în armata americană

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că el nu le va permite persoanelor transgen să servească în vreun fel în armata Statelor Unite, relatează Reuters.

shutterstock_460918726

Foto: Shutterstock

„În urma consultării cu generalii mei şi experţi militari, vă rog să luaţi notă de faptul că Guvernul Statelor Unite nu va accepta să primească... indivizi transgen să servească în vreun fel în armata americană”, a scris Trump pe Twitter.

Prin acest mesaj comandantul suprem pare să răstoarne decizia administraţiei Obama, anul trecut, de a le permite persoanelor transgen să servească în mod deschis în armată, comentează BBC News.

Președintele SUA a mai transmis că Armata noastră trebuie să se concentreze pe victorii decisive și categorice, nu poate fi împovărată de costurile medicale imense și de perturbările pe care le-ar aduce transgenderul în armată”.

La începutul acestei luni, secretarul Apărării James Mattis a impus o amânare cu şase luni a recrutării de persoane transgen.

Unii republicani se opun ca persoane transgen să facă parte din armată

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...