Sari la conținut

Trump, reacție pe Twitter după testul balistic nord-coreean

La câteva ore după ce Coreea de Nord a efectuat al doilea test balistic din această săptămână, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că Phenianul a dat dovadă de „lipsă de respect” față de China. 

„Coreea de Nord nu a respectat dorințele Chinei și ale reputatului său Președinte când a lansat, fără succes, o rachetă astăzi. Rău!”, a scris președintele american pe Twitter. 

Citiți și: Mandatul lui Trump de până acum în zece tweet-uri

Liderul american a avertizat vineri, într-un  interviu pentru Reuters, că există riscul unui conflict major cu Phenianul. Câteva ore mai târziu, regimul nord-coreean efectua un nou test cu rachetă, fără succes însă. Analiștii au interpretat acest test balistic drept o replciă dată de Coreea de Nord președintelui american.

În timp ce televiziunea nord-coreeană nu încetează să difuzeze filme de propagandă prin care Kim Jong-un îşi arată puterea militară, un submarin nuclear american a ajuns într-un port sud-coreean, un bombardier american patrulează deasupra peninsulei, iar portavionul USS Vinson se află la o distanţă de unde poate lansa un atac asupra Phenianului. În ciuda arsenalului american desfăşurat în regiune, sunt voci care spun că nu există opţiuni militare viabile împotriva Coreei de Nord.