Sari la conținut

Barack Obama, discuții cu premierul elen

Barack Obama a ajuns marți, în Grecia, unde îşi începe ultimul turneu extern în calitate de preşedinte al Statelor Unite. De la Atena, liderul de la Casa Albă va merge în Germania şi apoi în Peru.

ACTUALIZARE: Președintele american a fost primit la palatul prezidenţial. Principalul subiect al discuţiilor cu premierul elen, Alexis Tsipras este datoria externă a Greciei, în contextul continuării reformelor economice.

Într-un interviu pentru presa greacă, preşedintele american a declarat că va aborda şi teme precum stabilitatea regională şi problema cipriotă.

Pentru această vizită, la Atena s-au luat măsuri excepţionale de securitate: au fost mobilizaţi mii de poliţişti, au fost interzise manifestaţiile publice, iar astăzi şi mâine şcolile şi grădiniţele din capitală sunt închise. 


 

ACTUALIZARE: Președintele Barack Obama a ajuns la Atena, unde va sta două zile. 


 

În timpul celor opt ani de mandat, Barack Obama a vizitat peste 50 de ţări. Liderul american spune că de fiecare dată când se întâlnesc diferite culturi, este ceva nou de învăţat. Mai mult, Barack Obama consideră că destinele tuturor oamenilor de pe planetă sunt legate, deoarece sunt parte a aceluiaşi trib, cel uman.

Tocmai din acest motiv, de câte ori a vizitat o ţară străină, preşedintele american a încercat să înveţe câteva cuvinte din limbajele şi dialectele locale.

Casa Albă a postat pe pagina oficială de Facebook o înregistrare cu momente memorabile.