Un medic a decapitat un bebeluș în timpul nașterii, folosind „o forță ridicol de excesivă” (BBC)

Data publicării:
femeia insarcinata consultt cu stetoscopul
Foto: Profimedia

Un medic din statul american Georgia a decapitat bebelușul unei femei în timpul nașterii, potrivit unui proces judiciar, scrie BBC. Medicul ar fi aplicat „o forță ridicol de excesivă” în timpul operației de naștere, iar spitalul ar fi încercat să mușamalizeze incidentul, acuză părinții bebelușului, care cer daune.

Medicul Tracey St Julian a fost dat în judecată pentru neglijență gravă de Jessica Ross și Treveon Taylor, al căror fiu a murit la Southern Regional Hospital în timpul unei nașteri complicate, potrivit publicației britanice.

Mai multe asistente medicale sunt, de asemenea, date în judecată pentru că au ascuns incidentul.

Avocații lor au susținut că Tracey Julian a folosit prea multă forță în timpul nașterii.

Cory Lynch, unul dintre membrii echipei de avocați, a declarat că cei doi soți erau „atât de încântați de nașterea primului lor copil”.

„Din păcate, visele și speranțele lor s-au transformat într-un coșmar care a fost mușamalizat de Southern Regional Medical Center”, a spus avocatul.

Biroul medicului legist și poliția din comitatul Clayton investighează acest caz, de care au fost informați la 13 iulie, deși decesul a survenit la 9 iulie.

Cuplul ceruse cezariană

Potrivit declarației avocatului, medicul Tracey Julian a încercat să scoată bebelușul pe cale naturală, folosind diferite metode, inclusiv „aplicarea de tracțiune la nivelul capului copilului”.

Avocatul Roderick Edmond, care îi reprezintă de asemenea pe părinți și care este de asemenea medic, a susținut că dr. St Julian a aplicat „o forță ridicol de excesivă” asupra copilului.

„Dr. St Julian a intrat și ea, în procesul de a încerca să aducă pe lume copilul, a tras atât de tare de capul și gâtul copilului și le-a manipulat atât de puternic, încât oasele craniului, feței și gâtului copilului au fost rupte”.

El a mai spus: „Când au deschis pântecele, au ieșit picioarele, a ieșit trupul, dar nu era niciun cap”.

Bebelușul nu a putut fi adus pe cale vaginală din cauza distociei de umeri, în care umerii copilului rămân blocați în canalul de naștere.

Dr. St Julian, un obstetrician și ginecolog certificat, nu a procedat la o naștere prin cezariană la momentul potrivit, așa cum ceruse anterior cuplul, se arată în dosarul procesului.

Acuzații de mușamalizare

Părinții bebelușului, ambii în vârstă de 21 de ani, au participat miercuri la o conferință de presă în Atlanta, Georgia, unde avocații lor au anunțat procesul împotriva doctorului St Julian și a spitalului Southern Regional Medical Centre, din Riverdale.

Avocatul Cory Lynch a descris în detaliu măsurile pe care personalul le-a luat pentru a mușamaliza oribilul incident, inclusiv înfășurarea corpului bebelușului într-o pătură și ridicarea capului pentru a face să pară că este încă atașat.

El a susținut că personalul medical nu a raportat incidentul.

Cuplul a aflat ce i s-a întâmplat fiului lor abia în timp ce făcea aranjamentele la crematoriu, la patru zile după moartea sa, potrivit dosarului.

Părinții cer daune

Într-o declarație, compania Prime Healthcare Services, care deține spitalul, a arătat că „gândurile și rugăciunile sale sincere sunt alături de familie și de toți cei afectați de acest eveniment tragic”.

„Angajamentul nostru este de a oferi îngrijire compasivă și de calitate fiecărui pacient în parte, iar această pierdere este sfâșietoare”, a precizat spitalul, adăugând că dr. St. Julian nu este angajată a spitalului și că aceasta „a luat măsurile adecvate ca răspuns la această situație nefericită”.

Procesul invocă neglijență gravă, înșekăciune și provocarea intenționată de stres emoțional. Părinții cer daune compensatorii nespecificate, pe lângă acoperirea costurilor funeraliilor copilului, în valoare de 10.000 de dolari.

Avocații cuplului au declarat că acest caz evidențiază ratele mai ridicate ale mortalității infantile în cazul femeilor de culoare.

BBC mai precizează că a contactat biroul doctorului St Julian pentru comentarii. și că aceasta nu și-a depus încă apărarea și nu a emis un comentariu public cu privire la acest caz.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri