Sari la conținut

VIDEO. Jurnaliştii, faţă-n faţă cu uraganul Matthew

Vedeţi imagini din Florida, Statele Unite, acolo unde Matthew îşi face deja simţită prezenţa. Ciclonul tropical este pe cale să lovească în plin coasta de sud-est a Statelor Unite. Preşedintele Barrack Obama a declarat stare de urgenţă în trei state.

Furtuna a scăzut uşor în intensitate, dar vântul de aproape 200 de kilometri pe oră poate ucide. Matthew a făcut prăpăd în Haiti şi Republica Dominicană. A provocat moartea a peste 480 de oameni în Caraibe, iar numărul sinistraţilor este de ordinul milioanelor. Ploi torenţiale şi vânt puternic au provocat deja haos în sud-estul Statelor Unite.

Sachelle Saunders, reporter WRMG: „Nu ştiu ce să vă spun, puteţi vedea ce se întâmplă, chiar acum mă feresc în spatele unui zid, în timp ce apa şi vântul vin dinspre ocean. O să stau de partea cealaltă a zidului ca să scap de vânt. Fac acest lucru ca să vă demonstrez care este situaţia, nu ştiu exact ce viteză are vântul, dar dacă nu aş fi de partea cealaltă, în poziţia aceasta, m-ar lua pe sus. Vă dau legătura în studio”

Jana Eschbach, reporter CBS: „Aici în Royal Palm Point, aşa cum v-am spus mai devreme, am văzut câteva bucăţi de acoperiş venind spre noi. Iată ce am văzut de fapt - apropos, nu am făcut eu mizeria asta - asta este ceea ce am văzut, de fapt, sunt ramuri de palmier care sunt împrăştiate peste tot iar grămada de resturi de aici începe să ia proporţii.”

Lauren Lyster, reporter ABC News: „Un mare motiv de îngrijorare în acest moment, aici, este inundaţia adusă de furtună. Unde sunt eu, pe coastă, se aşteaptă ca apa să fie de 2-3 metri sau mai mult, ceea ce înseamnă că apa din spatele meu ar putea urca şi reşedinţele de aici s-ar putea inunda”.

Gio Benitez, reporter ABC News: „Acum am ajuns într-o locaţie sigură, dar nu ma înţelegeţi greşit, resimţim în continuare vântul puternic şi ploaia, pentru că suntem în continuarea în regiunea West Palm Beach, dar sperăm să nu fim aproape de acel ochi al uraganului, care va fi atât de periculos când va atinge solul, dacă va atinge solul”.