VIDEO. O jurnalistă CNN a izbucnit în lacrimi, impresionată de povestea pe care o afla de la interlocutoarea sa

Data publicării:
jurnalista cnn plange in timpul unui interviu
Jurnalista CNN Randi Kaye plânge impresionată de povestea interlocutoarei ei, o femeie în vârstă care a supraviețuit prăbușirii blocului din Surfside, Florida Foto: captură video

Apar povești impresionante după tragedia care a lovit o comunitate de lângă Miami, Surfside, unde o parte a unui bloc cu 12 etaje s-a prăbușit din senin, în toiul nopții.  Unul dintre locatari și-a riscat viața pentru a-i sări în ajutor unei vecine în vârstă.

La zece zile de la prăbușirea parțială a blocului de lângă Miami, numărul celor decedați a ajuns la 27, în timp ce 118 oameni sunt în continuare dați dispăruți. Autoritățile au demolat și restul clădirii, într-o explozie controlată. Devenise o urgență, pentru că se apropie o furtună tropicală, iar partea care rămăsese în picioare îi punea în pericol și pe salvatori. Blocul de 12 etaje care altădată oferea o panoramă superbă către mare a dispărut în câteva secunde. Ce mai rămăsese din el. Pentru că multe apartamente s-au prăbușit pe 24 iunie, ca un castel din cărți de joc.

Esther și Alfredo se numără printre norocoșii care au reușit să supraviețuiască acelei seri cumplite. Între cei doi vecini s-a creat acum o legătură mult mai puternică, dată de experiența traumatizantă prin care au trecut. Se îmbrățișează și își vorbesc printre lacrimi:

- Ce mai faci? Cum te simți?

- Sunt așa de fericită.

- Și eu sunt foarte fericit. Sunt fericit că te pot vedea și că am scăpat. Asta contează, da?

- Da.

„Brusc, am auzit un zgomot puternic. Patul meu se zgâlțâia și tot apartamentul se zguduia”, a povestit Esther Gorfinkel într-un interviu pentru CNN.

În ciuda vârstei și a confuziei, Esther a reușit să iasă din apartament pe casa scării, unde au găsit-o vecinii ei, aflați ca și ea pe fugă.

„Îmi amintesc că Esther mi-a spus că o supără genunchiul și voia să se oprească. I-am spus că a sta pe loc nu era o opțiune”, își amintește Alfredo Lopez, salvatorul lui Esther.

- Nu aveați de gând să o lăsați acolo, nu?

- Nu, nici nu mi-a trecut prin minte, adică... e o ființă umană! a declarat bărbatul în interviul pentru CNN.

Împreună, Esther și familia lui Alfredo au reușit să ajungă în subsolul blocului unde se afla parcarea. De acolo, Alfredo și fiul său au cărat-o pe bătrână în spate, până au reușit să iasă din mormanul de dărâmături. Au avut noroc că tavanul se prăbușie doar parțial și au au avut o cale de scăpare, spre deosebire de mulți alți vecinii de-ai lor.

„Știți, oamenii trebuie să se ajute unii pe alții și în vremuri de restriște. Nu ai de ales. Gândiți-vă, toți trecem prin momente grele. Ce altceva mai pot spune...” - a mărturisit în lacrimi Esther Gorfinkel.

Povestea lui Esther a impresionat-o atât de puternic pe jurnalista CNN care o intervieva, încât aceasta nu și-a putut reține lacrimile.

- Este minunat că v-au sărit în ajutor, i-a spus Randi Kaye, corespondenta CNN, în timp ce își ștergea, la rândul ei, lacrimile.

- Știu că sunt norocoasă. Atât de norocoasă să fiu aici, cu familia mea. Mulțumesc lui Dumnezeu, a spus locatara salvată.

După demolarea controlată a jumătății de clădire care rămăsese în picioare, salvatorii au acces și la locuri unde nu puteau ajunge până acum, locuri unde ar putea găsi alte victime îngropate în moloz. Nimeni nu a mai fost scos în viață din ruine din ziua dezastrului, care s-a produs în miez de noapțe, pe 24 iunie.

Citiți și: Cum s-a salvat în ultima clipă o femeie care locuia în clădirea prăbușită în Miami: „O forță m-a trezit. Ceva în mine a spus: fugi!”

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri