Foto Sute de polițiști percheziționează proprietățile lui Alișer Usmanov din Germania. Acuzațiile care i se aduc oligarhului rus

Data actualizării: Data publicării:
aliser uzmanov si vladimir putin isi dau mana
Sute de polițiști percheziționează proprietățile lui Alișer Usmanov din Germania. FOTO: Pofimedia Images

Sute de polițiști germani percheziționează miercuri 24 de proprietăți, fiind vizat oligarhul rus Alișer Usmanov, aflat pe lista sancțiunilor impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina, scrie Reuters. Cu o avere de 14,6 miliarde de dolari, el este suspectat că a încălcat aceste sancțiuni, dar și de evaziune fiscală, potrivit presei.

Poliția germană a organizat raiduri care vizează un cetățean rus pentru presupuse încălcări ale sancțiunilor miercuri dimineață. Presa germană a relatat că operațiunea s-a centrat pe oligarhul Alișer Usmanov.

Procurorul de stat din München a declarat că au avut loc raiduri la reședința unui cetățean rus și a altor patru suspecți.

File photo dated 15-04-2009 of Alisher Usmanov. Everton-linked Russian billionaire Alisher Usmanov has assets frozen by EU. Issue date: Tuesday March 1, 2022.
Sute de polițiști percheziționează proprietățile lui Alișer Usmanov din Germania. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile au percheziționat 24 de proprietăți din patru state, inclusiv Bavaria, cu 250 de ofițeri implicați în operațiune, a spus procurorul.

Presa germană a relatat că una dintre locațiile vizate a fost vila lui Usmanov de pe lacul Tegernsee din statul sudic.

A villa of the Russian oligarch Alisher USMANOV at Ringsee/Rottach Egern. The multi-billionaire owns a few villas in Rottach Egern. ?
Sute de polițiști percheziționează proprietățile lui Alișer Usmanov din Germania. FOTO Profmedia Images

Potrivit procurorului, cetățeanul rus implicat este suspectat că ar fi angajat o companie de securitate ca să-i supravegheze proprietățile chiar și după ce a fost adăugat pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Sunt informații că firma de securitate ar fi fost plătită din fondurile pe care Usmanov nu ar mai fi avut dreptul să le folosească în urma sancțiunilor.

Potrivit Bild, Usmanov are trei proprietăți de lux în Tegernsee, pe care le-a cumpărat cu 21 de milioane de euro. Jurnaliștii scriu că Usmanov este acuzat de evaziune fiscală, deoarece nu a depus nicio declarație fiscală din 2016.

Usmanov, care ar fi trăit mare parte din timp în Bavaria în aceşti ultimi ani, nu se află nici în Germania, nici în Rusia, iar anchetatorii suspectează că ar fi în prezent în Uzbekistan, ţara sa natală, conform publicaţiei germane Spiegel.

El are o avere netă de 14,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Mega yacht Dilbar
Iahtul Dilbar al lui Aliser Usmanov. FOTO: Profimedia Images

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri