Tentativă de atentat terorist împotriva armatei ruse. Un bărbat a fost arestat

Data publicării:
ofiteri fsb aresteaza un barbat
Agenți ai Serviciului Federal de Securitate rusesc (FSB) Foto: Profimedia

Serviciile de securitate ruse (FSB) au arestat în Siberia un bărbat acuzat că pregătea un atac cu cocktail Molotov împotriva unei clădiri a Ministerului Apărării, au informat luni agenţiile de presă ruse, citate de France Presse.

Potrivit unui comunicat al FSB, citat de agenţiile TASS şi Interfax, acuzatul a intrat în contact pe internet în noiembrie cu o "organizaţie paramilitară teroristă" şi ar fi vrut să comită un "atentat" în Barnaul, capitala teritoriului ("krai") Altai.

Agenţia RIA Novosti a difuzat un video ce arată arestarea suspectului de către agenţi ai FSB purtând cagule. Bărbatul, care nu recunoaşte faptele, este inculpat pentru "tentativă de atentat terorist" şi riscă o pedeapsă foarte grea, potrivit TASS, preluată de AFP și Agerpres.

De la ofensiva pe scară largă împotriva Ucrainei la sfârşitul lunii februarie 2022, serviciile de securitate ruse arestează în mod regulat persoane acuzate că au comis sau pregătit atacuri împotriva birourilor militare de recrutare.

Luni, FSB, citat de agenţia Interfax, a anunţat de asemenea că a arestat un locuitor din Novokuzneţk (Siberia), acuzat că a trimis bani armatei ucrainene şi că, astfel, a comis un act de "înaltă trădare".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri