TOP. Cele mai sănătoase oraşe din lume

Data publicării:
Commuters Struggle With Paris Transport Strikes
Parisul este oraşul turistic cu cele mai multe opţiuni pentru o viaţă sănătoasă FOTO: Getty Images

Parisul este oraşul turistic cu cele mai multe opţiuni pentru o viaţă sănătoasă. Capitala Franţei a obţinut cel mai mare punctaj în clasamentul unui site de specialitate.

Au fost luate în considerare mai multe criterii: numărul de centre de relaxare si tratament, restaurantele în care pot mânca vegetarienii, sălile de sport, dar şi numărul mediu de ore cu soare şi preţul unei vacanţe.

Cel mai romantic oraş din lume, Parisul, nu îşi atrage vizitatorii doar cu muzeele, croazierele pe Sena sau cartierele boeme. Capitala Franţei are şi aproape 900 de spa-uri, pe care turiştii le pot vizita pentru a se relaxa. Asta după ce au vizitat măcar unul dintre cele 139 de parcuri. Iar bucătăria franţuzească fină poate fi şi în variante vegetariene. Mai mult de 1300 de restaurante din Paris oferă meniuri vegane.

Oraşul thailandez Chiang Mai are nu mai puţin de şapte spa-uri pe kilometru pătrat, aproape 250. În cea mai renumită staţiune montană din Thailanda turiştii pot mânca la unul dintre cele 307 restaurante vegane. Cu mai mult de 2500 de ore însorite pe an şi preţul mediu pentru o noapte de cazare de doar 40 de dolari pe noapte, Chiang Mai este pe al doilea loc în clasament.

La Barcelona, turiştii se pot relaxa în unul din cele mai mult de 500 de centre SPA din oraş. Sunt aproape 1400 de restaurante vegane în capiatala catalană şi 32 de centre de yoga. Asta dacă oamenii nu vor să profite de plajele din Barcelona, care beneficiază de mai mult de 2.500 de ore însorite pe an.

Printre primele zece oraşe pentru vacanţe sănătoase sunt şi oraşele San Francisco şi Miami. Deşi au mai mult de 3000 de ore cu soare, oraşele americane sunt scumpe, o noapte de cazare la Miami costă, în medie, 320 de dolari.

Mai aproape şi mai ieftin este însă la Lisabona. Cazarea medie pe noapte în oraşul portughez este de 97 de dolari. Sunt şi acolo sute de restaurante vegane, săli de yoga şi pilates şi mult soare: mai mult de 2800 de ore pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri