Tribunalul ONU pentru asasinatului premierului libanez Hariri a dat verdictul care trebuia să vină în ziua exploziei din Beirut

Data publicării:
Rafik Hariri
Foto: Getty Images

Unul dintre cei patru bărbați acuzați de asasinarea fostului prim-ministru libanez Rafik Hariri în Beirut în 2005, a fost condamnat de tribunalul special al ONU care judeca acest caz, în timp ce ceilalți trei au fost achitați, relatează BBC.

Verdictul vine pe fondul instabilității politice accentuate de explozia masivă care a devastat capitala libaneză în urmă cu două săptămâni. La momentul exploziei, au existat zvonuri conform cărora aceasta a fost produsă pentru a întârzia verdictul. El ar fi trebuit să fie dat pe 4 august, chiar în ziua în care a avut loc explozia.

Asasinarea lui Rafik Hariri, unul dintre cei mai proeminenți politicieni suniți, a produs furie în toată țara la acel moment.

Salim Ayyash a fost găsit vinovat de comiterea de acte teroriste, uciderea lui Hariri, uciderea a 21 de alte persoane și tentativă de omor în cazul altor 226. Cei trei alți acuzați – Hussein Hassan Oneissi, Assad Hassan Sabra și Hassan Habib Merhi – au fost achitați de Tribunalul Special pentru Liban al ONU.

Salim Ayyash și ceilalți trei acuzați, toți parte a grupului șiit Hezbollah, au fost judecați în lipsă din 2014.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri