Tunisia „arde” la 49 de grade Celsius. Este a doua zi cu record de temperaturi extreme

Data publicării:
Un copil cu tricou roșu arată spre un nor înalt de fum și abur
Temperaturile extreme din Tunisia au provocat inclusiv incendii în zone din vestul țării. Foto: Profimedia Images

Recordul de căldură din Tunisia, provocat de un val de căldură extremă marți, a fost depășit doar o zi mai târziu – miercuri au fost înregistrate 49 de grade Celsius în capitala țării, Tunis, a anunțat institutul meteorologic local, conform Reuters.

În unele părți ale țării, temperaturile extrem de ridicate au provocat pene de curent din cauza folosirii intense a aparatelor de aer condiționat.

Institutul meteorologic din Tunisia a anunțat că temperatura înregistrată în Tunis este cea mai mare înregistrată vreodată în capitala țării. Precedentul record a fost stabilit în 1982, când s-au înregistrat 46,8 grade Celsius.

Orașele Bizerte și Beja, din nord țării, au înregistrat și ele cele mai ridicate nivele ale temperaturii înregistrate vreodată, marți.

Întreaga regiune mediteraneană trece prin săptămâni de foc în vara lui 2021 – în mai multe țări și regiuni, valul de căldură extremă a dus la incendii masive de pădure – incendiile au devastat Grecia, Turcia, sudul Italiei și Algeria.

În părți muntoase ale Tunisiei de vest, incendii au erupt, de asemenea, și marți și miercuri din cauza temperaturilor extreme.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri