12 militari germani, răniţi în coliziunea dintre două vehicule de luptă Puma

Data actualizării: Data publicării:
militar german langa un vehicul de lupta puma
12 militari germani, răniţi în coliziunea dintre două vehicule de luptă Puma. Foto: Profimedia

Doisprezece militari germani au fost răniţi când două vehicule de luptă Puma ale infanteriei s-au ciocnit în timpul unui exerciţiu într-un poligon militar din estul Germaniei, a anunţat miercuri armata germană, citată de Reuters.

Poliţia militară investighează incidentul, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Purtătorul de cuvânt a spus că unul dintre soldaţi a fost serios rănit şi dus la spital, dar rănile nu îi pun în pericol viaţa, potrivit ultimelor informaţii.

Incidentul cu vehiculele Puma, care cântăresc fiecare 40 de tone, s-a produs pe poligonul militar Altmark, la aproximativ 50 km de Magdeburg.

Între timp, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a vizitat un batalion de tancuri în oraşul Augustdorf (vest), baza celor 14 tancuri Leopard 2 pe care Berlinul s-a angajat să le livreze Ucrainei.

Puma, construit de KMW şi Rheinmetall, este destinat să înlocuiască vechile vehicule de luptă Marder ale infanteriei Germaniei, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Cu toate acestea, Berlinul a retras vehiculul dintr-o misiune cheie a NATO la sfârşitul anului trecut după probleme în timpul unui exerciţiu. Germania aşteaptă acum să folosească Puma pentru Forţa de Răspuns cu Nivel de Reacţie Ridicat (VJTF) a NATO în prima jumătate a anului 2023, a declarat şeful apărării germane la mijlocul lunii ianuarie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri