Sari la conținut
News Alert

Franţa | Cine va fi numit premier dacă Marine Le Pen va câştiga alegerile

Preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a anunţat sâmbătă că-l va numi la conducerea executivului pe Nicolas Dupont-Aignan, care a candidat în primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru formaţiunea tradiţionalistă Debout La France, dacă va câştiga lupta pentru palatul Elysee, transmite Reuters citat de News.ro.

Presidential Candidate Marine Le Pen Spends Election Day In Northern Strong Hold

Foto: Gulliver/Getty Images

Nicolas Dupont-Aignan a reuşit să obţină doar 4,7% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar şi-a anunţat deja sprijinul politic pentru Marine Le Pen.

”Ca preşedintă îl voi numi drept prim-ministru pe Nicolas Dupont-Aignan, susţinuţi de o majoritate prezidenţială şi uniţi de interesul naţional”, a declarat prezidenţiabila de extremă-dreapta la o conferinţă de presă din Paris.

Dupont-Aignan a recunoscut semnarea unui acord pentru formarea viitorului executiv în eventualitatea unei victori pentru Marine Le Pen în cursa pentru palatul Elysee. 

În acest sens, parlamentarul francez care susţine suveranitatea ţării şi principiile politice ale lui Charles de Gaulle a acceptat să urmeze cu anumite ”modificări” programul propus de Frontul Naţional.

Ultimele sondaje îl arătau pe Emmanuel Macron câştigând al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu 59-60% din voturile exprimate în Hexagon.