Ursula von der Leyen respinge orice colaborare cu partidele extremiste

Data publicării:
ursula von der leyen
Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE. Sursa foto: Profimedia Images

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că nu va lucra niciodată cu partide extremiste precum AfD din Germania sau partidul Adunarea Națională al lui Marine Le Pen din Franța, indiferent cât de multe voturi vor obține la următoarele alegeri europarlamentare, informează The Guardian.

Von der Leyen a spus că astfel de partide au trecut de o linie roșie pentru pro-europeni ca ea și pentru gruparea politică de centru-dreapta din care face parte, Partidul Popular European.

„Lucrez cu pro-europeni, pro-NATO, pro-ucraineni, susținători în mod clar ai valorilor noastre democratice”, a declarat ea la lansarea oficială a campaniei pentru un al doilea mandat de cinci ani ca președinte al comisiei.

Întrebarea cu cine va colabora PPE în următorul parlament al UE a devenit una critică odată cu ascensiunea extremismului în Europa, iar sondajele prevăd câștiguri semnificative pentru partidele populiste din Germania, Franța, Italia și alte țări.

„Fiecare alegere europeană aduce o schimbare în componența diferitelor partide politice și a diferitelor grupuri politice [în parlament], deci fondul contează”, a mai spus președinta CE.

„Cei care apără democrația împotriva euroscepticilor și cei care ne apără valorile împotriva prietenilor lui Putin, aceștia sunt cei cu care vreau să lucrez”, a spus Ursula von der Leyen.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE, informează Agerpres.

Conform procedurii interne, nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie şi, după validare, va fi supusă votului la Congresul PPE de la Bucureşti, pe 7 martie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri