Angela Merkel: „De ce nu interzicem călătoriile?”. Germania ia în calcul reducerea traficului aerian la „aproape zero”

Data actualizării: Data publicării:
Weekly Government Cabinet Meeting
Angela Merkel și ministrul german de Interne, Horst Seehofer. Foto: Getty Images / Carsten Koall

Guvernul german analizează posibilitatea de a reduce la „aproape zero” traficul aerian internațional, în încercarea de a limita răspândirea noilor tulpini mai contagioase ale coronavirusului, a spus ministrul german de Interne, Horst Seehofer, potrivit cotidianului Bild, preluat de Reuters și Hotnews. Oficialul german lucrează la mai multe scenarii la cererea cancelarului Angela Merkel.

Ministrul de Interne Horst Seehofer i-a prezentat cancelarului Angela Merkel mai multe măsuri de a reduce drastic călătoriile spre Germania, pentru a opri răspândirea mutației britanice a coronavirusului, au scris jurnaliștii Bild.

Într-o ședință internă cu liderii parlamentari regionali ai grupului CDU, Merkel a spust: „Mă tot întreb: de ce nu interzicem călătoriile?”.

Potrivit Bild, ministrul Horst Seehofer i-a răspuns: „Riscul ridicat pe care îl reprezintă aceste mutații ale virusului ne obligă să avem în vedere măsuri și mai drastice, pe care să le discutăm cu guvernul federal. (Printre acestea - n.r.) și reducerea traficului aerian către Germania la aproape zero, așa cum procedează în prezent Israelul”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri