Sari la conținut
News Alert

Atentat la Nisa. Traseul camionului ucigaș 

Momentele de teroare au început în jurul orei 22:42 (23:42 ora României n.red) când un camion alb de 25 de tone a intrat cu 60-70 de kilometri la oră în mulțimea formată din mii de oameni și a înaintat preț de câteva sute de metri.

La început oamenii au crezut că este vorba despre un accident. Dar, când camionul a continuat să accelereze în mulțime, au realizat că este vorba despre un act deliberat. Martorii au povestit mai târziu că șoferul conducea camionul în zig-zag.

Tot atunci s-au auzit şi primele focuri de armă. Pe faleză se aflau poliţişti care au încercat să-l oprească pe şofer să îndrepte camionul spre mulţime.

Drumul suspectului a durat 18 minute, timp în care a ucis 84 de persoane.

Ministerul de Interne confirmă că atacatorul a fost ucis de forțele de ordine la ora 23:00. Bărbatul s-a oprit doar când poliția a ajuns la fața locului și l-a împușcat. 40 de gloanțe au nimerit camionul alb.

A fost indentificat de autorități ca fiind un bărbat de 31 de ani de origine tunisiană. De asemenea, el se afla în vizorul poliției, dar nu pentru infracțiuni de natură teroristă.