Atacatorul de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez, avea trei copii

Data publicării:
politie franceza getty-1

Foto: Guliver / GettyImages

Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel de presa franceză.

Teroristul de la Nisa are trei copii și era şofer de camion de profesie. Apropiaţii săi sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin. Pe de altă parte, Le Figaro afirmă că a fost arestat în martie. 

Șoferul, care a fost ucis, este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, care era cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni minore, dar care nu era suspectat de terorism. Avea cetățenie franceză.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion. El are un cazier lung, care include jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări, relatează BFMTV.

Autorităţile au recuperat din vehiculul cu care a ucis 84 de oameni permisul de conducere, un card bancar şi un telefon mobil.

În plus, anchetatorii l-au identificat pe camerele de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Potrivit primelor informaţii, autorul masacrului a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii.

Bărbatul era singur în camion, iar autorităţile încearcă în prezent să stabilească dacă a avut complici.

Camionul alb „şi-a schimbat traiectoria cel puţin o dată” în timpul cursei sale de doi kilometri, a spus un oficial, citat sub acoperirea anonimatului.

„Este clar că a încercat să facă numărul maxim de victime”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri