Bulgaria anunță că este gata să reorganizeze imediat controalele pe aeroporturi dacă va fi primită în Schengen în ianuarie

Data publicării:
Schengen
Spațiul Schengen. Foto: Profimedia Images

Bulgaria este gata să reorganizeze imediat controalele pe aeroporturi, dacă va fi admisă în spațiul Schengen în ianuarie 2024, a spus marţi pentru BTA ministrul de interne Kalin Stoianov.

El a amintit că Bulgaria a îndeplinit de mult timp toate cerinţele pentru aderarea la Schengen.

„Mai mult, ţara noastră a primit un alt raport pozitiv la sfârşitul lunii noiembrie”, a amintit el, potrivit Agerpres.

Stoianov şi-a exprimat speranţa că parlamentul olandez va vota o decizie pentru a sprijini intrarea Bulgariei în Schengen în următoarele zile.

Austria rămâne împotriva aderării, deoarece a afirmat că spaţiul Schengen nu funcţionează aşa cum ar trebui în general, potrivit BTA.

„Bulgaria nu poate lua o poziţie. Se lucrează activ la toate nivelurile”, a adăugat Stoianov.

În câteva zile va fi instituită o nouă tehnică de testare a şoferilor pentru presupus consum de alcool şi droguri. Separat, a fost consolidată o structură în sectorul criminalistic al Ministerului de Interne, a spus Stoianov.

El a spus că personalul Academiei Medicale Militare este mărit şi va lucra non-stop. Astfel, nu va mai fi o aşteptare de şase luni pentru expertize medico-legale, a spus ministrul de interne.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri