Bulgaria se simte pregătită pentru Schengen. Ministrul de Externe de la Sofia: Frontiera este bine securizată

Data publicării:
bulgaria schengen frontiera granita

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin, anunţă că ţara sa şi-a făcut temele, iar o aderare la Schengen în etape reprezintă un obiectiv realist. Oficialul bulgar a reamintit miercuri că frontiera bulgară este bine securizată şi că ţara sa deţine tehnică de control mai performantă decât cea a majorităţii ţărilor Uniunii Europene.

Declaraţiile oficialului bulgar vin în contextul tensionat în care vin de la Paris, zilele acestea, tot mai multe semnale de opoziţie faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Mai exact, cele două state au devenit ţintele politicienilor francezi care se pregătesc de campania electorală pentru alegerile locale. Prin urmare, în fiecare zi, câte un oficial face declaraţii în care pomeneşte romii români sau respingerea Bucureştiului şi Sofiei în demersul de intrare în spaţiul economic.

După ce premierul Victor Ponta a sugerat că politicienii francezi îşi fac campanie pe seama României, Bulgaria nu putea rămâne indiferentă la schimbul de replici, aşa că şeful diplomaţiei de la Sofia şi-a susţinut cauza, amintind că graniţele sunt securizate, iar Bulgaria este gata de aderare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri