Corespondență Digi24. Doi români din Bruxelles au scăpat ca prin minune din atentatul de la metrou

Data publicării:
raluca dica

 Eram în vagonul al doilea, explozia a fost în al treilea. Urcasem de vreo cinci-șase stații. În momentul exploziei - eram disperat, nu știam, credeam că e o frână, n-am știut, când am ridicat capul și am văzut flăcările cum ieșeau de pe ferestre, eram disperat. În secunda 2, era plin de fum, nu-mi mai puteam vedea nici propriile mâini, tușeam în continuu, nu puteam nici să strig. Eu eram chiar în spate, singur, erau mai mulți oameni mai aproape de capătul celălalt, de lângă vagonul unde s-a produs explozia. Probabil ei au fost mai afectați. M-am urcat pe scaun, am tras de fereastră, am împins cu coatele, noroc că am putut să o las complet în jos și așa am ieșit. Metroul era aproape să ajungă în stație, mai avea câțiva metri, nu apucase să deschidă ușile, că așa, ar fi scăpat mai mulți oameni. Eu tot așteptam să deschidă ușile. Când am ieșit, n-am mai văzut din cauza fumului absolut nimic, deși era luminat. Mergeam pe jos și mă uitam să nu cad cumva pe linie. Și așa m-am orientat de am ajuns la treptele care duc la ieșire. Mulțumesc lui Dumnezeu - n-am cuvinte să spun, n-am pățit nimic! Ieri am fost la biserică. Nu pot să uit ceea ce mi s-a întâmplat”, a mărturisit tânărul de 32 de ani. Se află la Bruxelles de cinci-șase luni.

O altă româncă a pierdut metroul care a fost aruncat în aer. „L-am pierdut cu câteva secunde, apăsam și nu se mai deschideau ușile și eram foarte frustrată, pentru că eram în întârziere și voiam să ajung la timp. Bineînțeles, a plecat metroul, l-am luat pe următorul și după o stație-două, ne-au dat jos, în panică: ieșiți din stații, nu rămâneți, plecați, ieșiți afară. Nu am înțeles, pentru că nu știam ce s-a întâmplat, auzisem numai de bomba din Zaventem și dup-aia am auzit că a fost o bombă la câteva stații de unde locuiesc eu, de fapt. Nu a fost noroc, eu cred că a fost mâna Domnului că m-a protejat. Îmi dau seama că cineva, acolo sus, mă iubește foarte mult”, a povestit tânăra.

Raluca Dica are 25 de ani și este unul dintre cei aproximativ 70.000 de români care se află în Belgia. Este studentă în Bruxelles, unde locuiește de 15 ani. „Mă simt mai mult belgiană decât româncă, pentru că o marte parte din viață mi-am petrecut-o aici, dar nu îmi uit rădăcinile, cum se spune”, i-a declarat ea trimisului special Digi24 la Bruxelles, Laurențiu Rădulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri