Cum a fost o tânără din Marea Britanie „discriminată pentru că e diabetică” la un concert

Data actualizării: Data publicării:
Kayla-Hanna-PIC-1JPG
FOTO: BelfastLive.co.uk

O tânără din Belfast cu diabet tip I a câștigat 2.000 de lire după ce ar fi fost discriminată de staff-ul prezent la un concert, la care a participat, care au obligat-o să renunțe la băutura sa carbogazoasă menită să o ajute să-și mențină glicemia la valori normale.

Kayla-Hanna-PIC-1JPG
FOTO: BelfastLive.co.uk

Kayla Hanna, în vârstă de 20 de ani, a fost la un concert Red Hot Chili Peppers în Belfast, în 2016. Studenta are mereu la ea o sticlă de băutură carbogazoasă Lucozade, care poate fi un tratament imediat în cazul unei hipoglicemii, pentru pacienții care iau insulină, potrivit BBC.

Persoanele responsabile cu securitatea nu au lăsat-o pe tânără să participe la concert decât dacă renunță la băutura carbogazoasă, deși Kayle le-a explicat situația și le-a arătat tatuajul ei de diabetică și pachetul de insulină.

Tânără a prezentat cazul său Comisiei de Egalitate a Irlandei de Nord, în urmă cu doi ani.

Judecătorul a decis că este un caz de discriminare și i-a dat, recent, câștig de cauză fetei.

Reprezentanții firmei care s-a ocupat cu organizarea concertului au declarat că decizia este o „ajustare rezonabilă care era nevoie să fie făcută pentru a satisface nevoile clienților cu diabet”.

„Circumstanțele în jurul cărora a avut loc incidentul sunt izolate”, adaugă compania.

Un ofițer juridic al Comisiei de Egalitate a Irlandei de Nord a declarat „Acesta este un act care asigură oamenii cu dizabilități că nu le va fi negat accesul la servicii din cauza politicii generale. În cazul acesta, compania care a organizat evenimentul trebuia să se asigure că tânăra are acces la Lucozade în timpul concertului, în caz că are nevoie, de exemplu, explicându-i cum să ajună la centrul medical amenajat în cadrul concertului, pentru a primi o sticlă de Lucozade.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri