Dmitro Bulatov, activistul ucrainean torturat, va fi plasat sub arest la domiciliu

Data publicării:
Dmitro Bulatov activist din Ucraina torturat-1

La spitalul unde se află internat activistul ucrainean poliţiştii supravegheză cu atenţie intrările şi ieşirile în unitatea medicală. Oamenii legii spun că sunt acolo pentru a-l apăra pe Dmitro Bulatov, asta deşi, în faţa spitalului se află doar prietenii şi susţinătorii acestuia.

„Am venit aici pentru a fi alături de prietenul şi fratele nostru. Ca să fie clar!”, a spus unul dintre ei.

Dmitro Bulatov a intrat în atenţia opiniei publice din lumea întragă după ce a povestit tortura la care a fost supus de forţele de ordine ucrainene. Urmele abuzului încă se văd pe chipul său. Plin de sânge şi acoperit de vânătăi, Dmitro Bulatov a fost abandonat într-o pădure de la marginea Kievului mai mult mort decât viu. El a reuşit totuşi să ajungă într-un sat de unde a putut lua legătura cu prietenii care de opt zile nu mai ştiau nimic despre el.

„Mi-au fost străpunse mâinile. M-au crucificat. Mi-au tăiat urechea, faţa. Trupul întreg mi-a fost bătut până la învineţire. Restul îl puteţi vedea. Dar, slavă Domnului, sunt în viaţă”, a povestit Dmitro Bulatov, activist al opoziţiei.

Autorităţile ucrainene cer acum plasarea sa în arest la domiciliu. El este suspectat de „organizarea unor tulburări în masă”. Bărbatul susţine însă că singurul lucru pe care îl făcea era să transporte protestatarii dintr-un loc în altul din Kiev.

Dezvăluirile lui Dmitro Bulatov au provocat îngrijorare în marile cancelarii ale lumii. Statele Unite se pregătesc să impună sancţiuni dacă violenţele continuă la Kiev. Preşedintele american Barack Obama a făcut din nou apel pentru găsirea unei soluţii diplomatice.

Trebuie să existe o cale de a restructura guvernul ucrainean într-un mod care să permită ca vocea opoziţiei şi a oamenilor din stradă să poată fi auzită în procesul de tranziţie către democraţie şi către o guvernare cu o mai mare legitimitate şi unitate. Va fi o provocare, dar încercăm să dăm o mână de ajutor negocierilor”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

De altfel, secretarul de stat american John Kerry va discuta cu liderii opoziţiei ucrainene, în Germania, unde oficialul american participă la Conferinţa internaţională pe teme de securitate care începe azi, la Munchen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri