Erdogan: „Europenii nu vor mai merge în siguranţă pe străzi”

Data actualizării: Data publicării:
Turkish Prime Minister Erdogan Visits Germany
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat miercuri dimineaţă o ameninţare pentru europenii din întreaga lume, precizând că aceştia nu vor mai putea să meargă în siguranţă pe străzi” dacă îşi menţin atitudinea din ultimele săptămâni în relaţie cu Turcia, relatează Reuters.

Turkish Prime Minister Erdogan Visits Germany
Foto: Guliver/GettyImages

„Dacă Europa menţine această atitudine, niciun european din această lume nu va mai merge în siguranţă pe străzi. Turcia îi cere Europei să respecte drepturile omului şi democraţia”, a declarat Erdogan.

Ankara a implementat o serie de sancţiuni la nivel diplomatic, interzicând intrarea în ţară a ambasadorului olandez şi zborurile diplomatice din Olanda.

Disputa diplomatică a izbucnit după ce autorităţile olandeze au blocat aterizarea unui avion al ministrului turc de Externe şi, ulterior, au ordonat ministerului turc al Familiei să părăsească imediat ţara, după ce aceasta a încercat să se adreseze mulţimii de la un miting pro-Erdogan din Rotterdam.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat aceste decizii, vorbind în repetate rânduri de practici naziste” sau fasciste” în Olanda.

Ulterior, liderul turc a extins acuzaţiile de practici naziste şi împotriva cancelarului Angela Merkel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri