Sari la conținut

Festivalul muzical la care bărbații nu au voie să participe

Actriţa şi prezentatoarea radio Emma Knyckare organizează un festival la care bărbaţii nu au voie să participe, ca urmare a numeroase atacuri sexuale care au avut loc la evenimente de gen din Suedia.

Bråvalla

FOTO: Facebook/ Bråvalla

După ediţia de anul acesta a celui mai mare festival de muzică din Suedia, Bråvalla, când au fost înregistrate mai multe plângeri privind comiterea de agresiuni sexuale, ea a sugerat într-un mesaj publicat pe Twitter că o idee bună ar fi organizarea unui festival la care bărbaţilor să nu le fie permis accesul, potrivit News.ro.

”Ce-aţi spune dacă am organiza un festival foarte cool unde doar bărbaţii nu sunt bineveniţi?”, a scris ea pe Twitter. Knyckare a precizat că evenimentul ar putea avea loc ”până când bărbaţii vor învăţa cum să se poarte”, notează BBC.

După o zi de la mesajul publicat, ea a confirmat existenţa unor planuri pentru un astfel de eveniment: ”Primul festival rock din Suedia la care nu vor participa bărbaţi va avea loc vara viitoare. În zilele următoarea voi strânge un grup de organizatori talentaţi”.

Premierul Suediei, Stefan Löfven, a condamnat incidentele şi a cerut suplimentarea forţelor de ordine la festivaluri. "Este dezgustător. Acestea sunt acte ale unor oameni deplorabili", a declarat Löfven.

La ediţia de anul acesta a festivalului Bråvalla din Suedia, care a avut loc weekendul trecut, au concertat, între altele, trupele The Killers, Prophets of Rage şi DJ Martin Garrix.

Pe aceeași temă