Fostul vicepreşedinte american Mike Pence, primit de Zelenski la Kiev

Data actualizării: Data publicării:
mike pence sustine declaratii langa un steag ucrainean
Fostul vicepreşedinte american Mike Pence, primit de Zelenski la Kiev. Foto: Profimedia

Fostul vicepreşedinte al Statelor Unite, Mike Pence, care candidează pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, a făcut joi o vizită surpriză în Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski, a informat NBC News, relatează Reuters.

Vizita în Ucraina „îmi întăreşte hotărârea de a-mi face datoria, de a cere în continuare sprijin american puternic pentru prietenii şi aliaţii noştri ucraineni”, a declarat Mike Pence pentru NBC News într-un interviu acordat la Kiev. El este primul candidat republican la Casa Albă care se întâlneşte cu Zelenski în timpul campaniei.

Pence a vizitat de asemenea trei oraşe şi sate din apropiere de Kiev - Bucea, Irpin şi Moşciun - pentru a vedea distrugerile în urma bombardamentelor ruseşti de la lansarea invaziei în februarie anul trecut, conform CNN.

Mike Pence este un critic vocal al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un susţinător deplin al Ucrainei, în confruntarea electorală cu fostul său şef, fostul preşedinte Donald Trump, pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2024, notează Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump a refuzat să declare că doreşte ca Ucraina să câştige războiul, spunând în schimb că vrea o soluţie negociată între Rusia şi Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri