Furtună puternică în Spania. Două persoane au murit, printre care o româncă

Data actualizării: Data publicării:
furtuna spania

Doi morți şi 190 de zboruri anulate în Spania. Țara a fost lovită de o furtună care a adus vânt puternic, ploi şi zăpezi abundente. Printre decedați se numără o femeie de 54 de ani, originară din România, care dormea de mai mult timp într-un parc din orașul Gandia.

Potrivit unor surse din cadrul administrației municipale, femeia dormea de mai mult timp într-un parc din oraș, alături de soțul ei. Amândoi au refuzat să fie cazați în adăposturi pentru persoane nevoiașe.

Cadavrul femeii a fost descoperit luni dimineață, cauza probabilă a morții fiind hipotermia, potrivit administrației orașului, care a precizat că o autopsie va fi efectuată pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

Furtuna „Gloria” a afectat, începând de duminică, estul peninsulei Iberice și Insulele Baleare.

În zonă s-au înregistrat rafale puternice de vânt, ninsori și ploi abundente, astfel că a fost necesară închiderea aeroportului Alicante, relatează site-ul agenției Reuters.

De asemenea, un bărbat a murit în regiunea Asturia după ce a fost lovit de un vehicul pe o șosea înzăpezită.

Parcurile din Madrid au fost închise publicului, iar autoritățile din Barcelona au recomandat populației să evite plajele din cauza valurilor înalte.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri