Furtuna Saint Jude a perturbat traficul feroviar şi aerian din Marea Britanie. Un băiat de 14 ani este dat dispărut

Data publicării:
furtuna uk

Marea Britanie a fost lovită de cea mai puternică furtună din ultimii ani. Un băiat de 14 ani a fost luat de valuri în timp ce făcea surf.

Operaţiunile de căutare au fost suspendate din cauza vizibilităţii reduse. Furtuna va lovi Londra şi împrejurimile în orele următoarele, exact când milioane de navetişti trebuie să meargă la muncă.

Oamenii au fost sfătuiţi să îşi amâne plecarea la serviciu, iar circulaţia trenurilor a fost suspendată până la ora 9, ora 11 ora României.

Pe aeroportul Heathrow, sute de zboruri au fost anulate. În Anglia şi Ţara Galilor sunt aşteptate inundaţii, întreruperi ale curentului electric şi pagube produse de vântul puternic. 

Serviciul Meteorologic Naţional a emis avertizări cod portocaliu pentru sudul Angliei și Țara Galilor, regiuni care vor fi afectate de rafale de vânt deosebit de puternice.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi importante și pot provoca inundații. Fenomenul va afecta și coastele vestice ale Franței, unde 12 departamente se află deja sub avertizare cod portocaliu de vânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri