Grupurile de lobby rusești au fost interzise în Parlamentul European

Data actualizării: Data publicării:
Roberta Metsola
„Începând de azi, reprezentanții companiilor rusești nu mai au voie să intre”, a scris președintele Parlamentului European pe Twitter. Foto: Profimedia Images

Accesul lobbyștilor ruși în Parlamentul European a fost interzis, a spus joi președintele parlamentului Roberta Metsola, adăugând că Europa a fost nevoită să se protejeze de influența Kremlinului și de propaganda despre războiul din Ucraina, informează Reuters.

Rusia a invadat Ucraina acum mai bine de trei luni, a atacat orașe și infrastructura civilă și a atras asupra sa mai multe valuri de sancțiuni impuse de UE.

„Începând de azi, reprezentanții companiilor rusești nu mai au voie să intre”, a scris președintele Parlamentului European pe Twitter. „Nu le putem permite niciun spațiu pentru a-și răspândi propaganda și poveștile false și toxice despre invazia Ucrainei”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Grupul liberal al parlamentului Renew a apreciat măsura ca fiind „o lovitură pentru mașina de propagandă a statului rus” care va „reduce capacitatea lobbyștilor pro-război ai Rusiei de a influența politicienii și politicile UE.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri