Mai multe țări europene anunță că vor relua administrarea vaccinului de la AstraZeneca

Data actualizării: Data publicării:
Doză de vaccin AstraZeneca.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Italia, Franța, Spania și Germania anunță că vor relua imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

UPDATE 22:30 - Spania și Germania au anunțat la rândul lor că vor relua și ele programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca.

UPDATE 21.50 - Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur şi eficient”, a anunţat joi premierul Jean Castex.

„Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a decalarat premierul francez.


„Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat.

Citiți și: 
CNCAV decide mâine ce va face cu lotul AstraZeneca ABV 2856 pus în carantină

Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian.

Tot de vineri se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Republica Cipru.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri