Londra și sud-estul Angliei intră în carantină generală. O nouă tulpină de coronavirus ar fi crescut numărul infecțiilor

Data actualizării: Data publicării:
strada din londra
Noi restricții dure impuse la Londra, din cauza pandemiei de Covid. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul britanic a afirmat că persoanele din scenariul 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoanele din toate scenariile ar trebui să rămână în zonele lor și să nu călătorească.

Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile de Crăciun.

Aceasta, cuplată cu depistarea unei noi tulpini ale virusului, a sporit temerile în privința adunărilor sociale în vremea sărbătorilor.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au spus că nu a impus mai multe restricții.

Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permite 3 gospodării să se reunească, însă încurajează familiile să petreacă sărbătorile acasă.

În actualele restricții, trei gospodării s-ar putea reuni între 23 și 27 decembrie.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri