Autoritățile britanice avertizează populația să nu se întâlnească de Crăciun: Așteptați până la Paște să sărbătorim

Data publicării:
oameni reuniti in familie de craciun
Autoritățile din Marea Britanie recomandă populației să evite întâlnirile de Crăciun. Foto: Profimedia

Autoritătile engleze au lansat noi avertismente cu privire la răspândirea pandemiei de coronavirus și iau în calcul înăsprirea restricțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Oficialii din Marea Britanie recomandă populației să evite întâlnirile în această perioadă și să le amâne până în primăvară, motivând că "Paștele poate fi noul Crăciun".

Liderii din domeniul politic şi specialiştii în sănătate urmează să discute posibilitatea înăspririi restricţiilor din perioada Crăciunului. Astfel,  numărul de zile în care familiile se pot întâlni ar putea fi redus de la cinci la trei, iar numărul maxim de gospodării ce pot interacţiona ar putea fi redus de la trei la două, notează Reuters.

"Paştele poate fi noul Crăciun”, a declarat secretarul de stat Robert Jenrick. "Cadrul legal va continua, dar rata infecţiei ar putea creşte în multe părţi ale ţării, date fiind exemple internaţionale precum Ziua Recunoştinţei, îi revine datoria fiecărei familii din întreaga ţară, în această dimineaţă şi în zilele următoare pentru a purta acea conversaţie în jurul mesei de la mic dejun şi a întreba: este decizia corectă pentru familia noastră?”, a continuat acesta. 

"Acesta este un virus care prosperă prin interacţiunea socială, astfel încât adunarea mai multor persoane, chiar şi în această scurtă perioadă de timp, nu este lipsită de pericole. Va avea consecinţe în ceea ce priveşte creşterea ratei", a mai spus oficialul. 

Oficialul britanic susține că unii oameni pot considera Paștele drept "noul Crăciun", astfel că reuniunile de familie ar trebui să fie amânate până la primăvară, atunci când există posibilitatea de a celebra cum se cuvine sărbătorile în familie, în siguranță. 

Marea Britanie se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid, mai ales în Londra

Londra a intrat în lockdown pe 16 decembrie, autoritățile ridicând la maximum nivelul de alertă epidemiologică, pentru a stopa în acest fel răspândirea virusului. 

Conform regulilor pentru acest nivel de alertă, nu sunt permise întâlnirile în spaţiile închise cu persoane din afara familiei şi nici adunări formate din mai mult de 6 persoane în spaţii exterioare precum parcurile, plajele sau zonele de agrement din afara oraşelor.

De asemenea, se închid restaurantele, puburile, cafenelele, hotelurile, pensiunile, campingurile şi casele de oaspeţi, locurile de joacă din spaţiile închise, sălile de distracţie (cazinouri, săli de bingo, cinematografe, teatre, săli de concerte).

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri