Londra transmite că va ieși din UE la 31 octombrie în pofida scrisorii trimise de Johnson

Data publicării:
boris johnson
Premierul britanic, Boris Johnson Foto: Guliver/GettyImages

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, în pofida scrisorii formale trimise de premierul britanic Boris Johnson, prin care cere o nouă amânare pentru Brexit, a informat duminică Guvernul de la Londra, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

"Vom ieși din UE până la data de 31 octombrie. Avem toate mijloacele și abilitatea de a face acest lucru", a declarat Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord.

"Această scrisoare a fost trimisă pentru că așa ne-a cerut Parlamentul, însă Parlamentul nu poate schimba voința premierului, Parlamentul nu poate schimba politica Guvernului, sau determinarea", a adăugat acesta.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ulterior, Boris Johnson a trimis încă două scrisori președintelui Consiliului European.

Boris Johnson: Încă o amânare ar afecta interesele Marii Britanii

În cea de a doua scrisoare, acesta explica faptul că Guvernul lui se supune legii, iar în cea de a treia transmite că nu își dorește, de fapt, o amânare pentru Brexit.

"Încă de când am ajuns premier am făcut clară poziția Guvernului, că încă o amânare ar afecta interesele Marii Britanii și pe cele ale partenerilor noștri europeni", a scris Boris Johnson în cea de a treia scrisoare.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri