Măsuri drastice din cauza coronavirusului: Mai multe zone din nordul Italiei, în carantină. Vor fi interzise chiar și înmormântările

Data actualizării: Data publicării:
Northern Italy In The Grip Of Covid-19 Coronavirus
Foto: Getty Images

Italia recurge la măsuri drastice după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 233 și cel al îmbolnăvirilor la aproape 6.000. Întreaga regiune Lombardia și 11 provincii din nordul peninsulei urmează să fie puse în carantină, scrie presa italiană, care citează un document discutat în această seară de guvern.

Este vorba despre provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Asti și Alessandria, relatează La Repubblica.

Vor fi interzise intrările și ieșirile din aceste zone. De asemenea, vor fi închise terenurile de sport, piscinele și centrele spa. Meciuri se vor putea desfășura doar fără spectatori.

Vor fi închise de asemenea centrele culturale și muzeele, teatrele și cinematografele.

Școlile vor rămâne închise până în 3 aprilie.

De asemenea, nu mai pot avea loc nunți și înmormântări, pe durata carantinei.

Magazilele rămân deschise, dar numai de luni până vineri. Nu se închid nici barurile și restaurante, dar între clienți trebuie să existe distanță de cel puțin un metru.

De asemenea, măsurile anunțate de guvern includ și suspendarea tuturor concediilor pentru medici și asistenți, iar vizitele rudelor în spitale vor fi limitate doar la cazuri speciale.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri