Meghan Markle s-a întors în Canada pentru a fi alături de Archie, în timp ce regina caută o soluție

Data publicării:
meghan markle ducesa cambridge regina elisabeta
Foto: Getty Images

Meghan, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, s-a întors în Canada pentru a fi alături de fiul lor, la scurt timp după ce cuplul a anunţat decizia şocantă de a se retrage din rolurile deţinute în calitate de membri ai familiei regale şi de a petrece mai mult timp împreună în America de Nord, informează vineri Reuters.

O purtătoare de cuvânt a declarat că Meghan a plecat în Canada pentru a fi alături de fiul Archie, notează Reuters.

În timpul acesta, regina alături de prințul de Walles și ducele de Cambridge încearcă să găsească o soluție pentru această situație, scrie BBC.

Anunţul făcut de prinţul Harry şi de Meghan miercuri seară, pe reţelele de socializare, pare să-i fi luat pe nepregătite pe regina Elisabeta, bunica lui Harry, şi pe ceilalţi membri ai Casei Regale.

Citiți și: Prințul Harry i-ar fi trimis un mesaj lui William înainte să-și anunțe „demisia” din casa regală. Presă: William e furios

Familia regală britanică este dezamăgită de decizia șocantă luată de prințul Harry și Meghan Markle

Familia regală britanică este afectată şi dezamăgită de decizia şocantă luată de prinţul Harry şi soţia sa Meghan, duci de Sussex, de a se retrage din rolurile pe care le îndeplineau şi de a trăi independent financiar faţă de Casa Regală, a declarat o sursă de la Palatul Buckingham citată joi de Reuters şi Press Association. Sursa a precizat că ceilalţi membri ai familiei regale au început să discute pe tema acestei decizii cu prinţul Harry şi soţia sa, potrivit Agerpres.

"După mai multe luni de reflecţie şi discuţii între noi, am decis ca în acest an să facem tranziţia spre construcţia progresivă a unui nou rol în cadrul acestei instituţii. Intenţionăm să ne retragem din calitatea de membri 'seniori' ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, continuând însă să o susţinem deplin pe Majestatea sa Regina", conform comunicatului prin care cei doi şi-au anunţat decizia. "Avem acum în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi patronajele noastre", se mai precizează în comunicat. Mutarea parţială în America de Nord "ne va permite să ne creştem fiul într-o apreciere pentru tradiţia regală în care s-a născut, oferind în acelaşi timp familiei noastre spaţiul de a se concentra pe următorul capitol", au mai explicat ei.

Editor web : C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri