Ministru german: Epidemia de coronavirus a scăpat de sub control. Germania intră de miercuri într-o carantină mai strictă

Data publicării:
Ministrul economiei din Germania, Peter Altmaier
Ministrul economiei din Germania, Peter Altmaier. Foto: GettyImages

Epidemia de coronavirus a scăpat de sub control în Germania după o „creștere exponențială” a numărului de cazuri și decese din ultimele zile, a avertizat ministrul economiei din această țară, Peter Altmaier, citat de The Independent.

Măsurile mai puțin restrictive nu au fost suficiente”, a spus el, în condițiile în care țara se pregătește de o carantină strictă începând de miercuri. Școlile și magazinele neesențiale vor fi închise în următoarele șase săptămâni.

Germania a înregistrat luni 16.362 de cazuri COVID-19, cu 4.000 mai multe decât săptămâna precedentă, și 188 de noi decese , ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 1,34 milioane, cu 21.975 de decese cauzate de coronavirus.

Altmaier a avertizat, de asemenea, că numărul pacienților de terapie intensivă care au nevoie de tratament va depăși capacitatea spitalelor în câteva săptămâni, dacă nu se adoptă restricții mai dure.

Cancelarul german Angela Merkel și guvernatorii celor 16 landuri ale țării au convenit duminică să înăsprească măsurile de carantină începând de miercuri și până în 10 ianuarie, deoarece restricțiile existente, impuse în noiembrie, nu au reușit să reducă semnificativ numărul de infectări.

În noiembrie, restaurantele, barurile, teatrele și sălile de sport au fost închise, dar școlile și magazinele au rîmas deschise. Dar numărul cazurilor a început să crească din nou, penntru că oamenii s-au întâlnit mai des cu prietenii și familia înainte de sezonul festiv.

Guvernul german a cerut cetățenilor să renunțe la cumpărăturile de Crăciun în următoarele două zile, pentru a limita răspândirea virusului.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri